diumenge, 21 d’octubre del 2012

XERRADA DE LA NÚRIA DE CAMADOCA

El dijous 19 d'octubre va venir a l'escola una amiga de la folleta Marieta, i va resultar que ja la coneixíem, era la Núria de Camadoca. 
Ja sabia, pel seu amic el conill, que la folleta Marieta havia desaparegut, i que ens havia demanat ajuda als nens i nenes de l'escola Santa Eulàlia. Així que va decidir venir a veure si ens podia ajudar a recordar les coses que havíem après en la nostra visita a Camadoca i a ensenyar-nos moltes més coses.
Ens va ensenyar un vídeo en el que es veu com les nàiades llencen els seus fillets per tal que s'enganxin a un peix i així poder escampar-se molt lluny riu amunt. També ens va ensenyar closques de nàiades i ens va explicar que a l'interior tenen un material que es diu nacar i que abans en feien botons d'aquest material.
També ens va ensenyar un vídeo on es veia un cranc senyal menjant-se a una nàiade.
Ens va explicar que les òlibes mengen sobretot ratolins i talps, se'ls empassen sencers i aleshores el pèl i els ossos no els poden digerir i treuen unes boles on hi ha tots els ossets i el pel, que s'anomenen egagròpiles.
Una altra cosa que ens va dir és que hem de tenir molta cura del bosc ja que de cada 100 incendis que hi ha, 15 són provocats per llamps, 29 els provoquen les persones intencionadament i 56 els provoquen les persones de manera accidental.
Quan hi ha un incendi tarda molts anys a recuperar-se tot el bosc:

Després d'un incendi, comencen a sortir les plantes herbàcies (herbes) , al cap d’uns 15 anys surten els matolls petits  (el romaní), després els arbustos  (el boix),  al cap d’uns 50 anys surt la pineda (els pins)  i al cap de 100 anys els bosc original ( roures i alzines)
      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada