diumenge, 7 d’octubre del 2012

SORTIDA A CAMADOCA

El divendres 5 d'octubre vam anar a Camadoca a Sta Maria de Merlès.
El Frederic ens va portar a veure un bosc cremat el 1994 i un bosc sense cremar, ens va explicar que quan un bosc es crema tarda molts anys a tornar a ser un bosc, ja que els arbres tarden molt de temps a créixer. A més ens va explicar que passa amb els animals que viuen al bosc i que sovint els hi és molt difícil escapar de les flames. També vam aprendre quines coses podem fer per tenir cura dels nostres boscos. Per últim vam alliberar uns eriçons que estaven a Camadoca per recuperar-se d'un accident que havien patit.
Amb l'Oriol vam anar a la Riera de Merlès i ens va ensenyar uns animalets molt petits (com les puces d'aigua) que ens garanteixen que l'aigua està en molt bones condicions. Ens va explicar també la feina que fan per tal de netejar el riu de crancs vermells i crancs senyal ja que aquests són crancs invasors i transmeten malalties al cranc autòcton.
Per últim la Núria ens va ensenyar tots els animalets que tenen al centre, sovint són animals ferits i que no poden tornar a viure en llibertat. Però també tenen espècies que crien per tal de repoblar els rius com és el cas de les nàiades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada